Дата: Payshanba, 17.11.2011, 14:33 | Сообщение # 1
-Sayt_Malikasi-
Статус: Saytda emas
Hayotimizdagi ibratli, ayanchli, hayrli, sevgi, sog'inch azobi, armon, baxt, afsuslantiruvchi eshitgan va ko'rgan voqealarni yozamiz....
Flood qimasdan fikr muloxazelani qoldiriwila mumkin
Добавлено (17.11.2011, 14:33) --------------------------------------------- Bu voqeani ewitgan xar qando odam astag'firullox deyiwi aniq. Bizani yonimizda wunaqa xayvon sifat odamlar borligi odami vaximaga soladi. Bunga 2 yil4a bo'b qoldi. ''Maktab paytledi 9 sinf bitru4larmiz sinfmzga yeni qiz keldi. Tabiyki uni xi4 kim 4qiwtrmadi. Buxoroli qiz towkenda an4adan beri yawawarkan. Sinfdi xamma towkenli bo'gani4un uni 4qiwtiriwmasdi. Uni sinisi 7- sinfidi. Ukasi 1-sinf ota onasi uyligi yo'qligi un maktabda ijaraga xam qorovuli qilib yawawardi. Tasavur qilin uyi maktab. Wungami uni ustidan kulwardi . Kimdirla unga a4nardi. Onasi kunduzi iwga ketardi oradan 6 oy4a o'tti bir kuni sinisini ko'rb qoldi keganida ozg'in qizidi. Semirb qornilari 4iqb qoganidi xayron bo'ldi buni sinfdow qizlayam ko'riwipti qarapsizki miw miw tarqaldi Gulwani sinisi ikkiqatakan dib. Keyn Gulwani o'ziga sininga nima bo'ldi do'xtrga ko'rsatila kasaldir diyiwti xm xop o'zi negadir semrb keti oymga etamiza ko'rstala didi . Ertasi kuni keldi xm ko'rsatilami didi xm yo' i4iga yiring to'planibdi didi. O'wanda uni oxirgi mata ko'rganakamza . Butun oylasi bn keti blmadim qatka. Otasi rasiyaga ketudi. Ertasi kuni kuratrmizdan xamma so'radi nega ketkanini. Ulani gaplarni ewtb xamma qotb qoldi rostanam 7 sinfli sinisi xomladorakan. Bza kimdan dib so'radi kuratr blmaslilarini xali aniq bo'maganligni etila. Kimdir yigti bo'sa uwandandir disa kimdir u bu mardikorla dib o'yladi. Keyin aniq bo'liwi4a u bola o'z otasidanakan. Tasavur qilomadik. Lekin bu rosidi qizi ikkqatligni bilb ketb qoganakan . Bundan xi4 kimi xabari bo'magan. Xi4 kim yo'g'da qizni zo'rlagan. Qizini ku4i yetmagan agar etsen warmanda qilaman dib qo'rqitkan otasi narmani odamidi ko!riniwidan . Keyn ewiti o'g'l tug'pti. Bolani mexribonlar uyiga topwiriwpti ota esa xaliyam rasiyada...
Ayriliq sevgi uchun - xuddi shamol olov uchun: kuchsizi uni o'chiradi, kuchlisi esa alangatadi.
Дата: Yakshanba, 18.12.2011, 00:32 | Сообщение # 17
Подполковник
Yigit - öziga iwongan, mag'rur, wöx, oliy ma'lumotli, keliwgan. Judayam köp qizla bn gaplawgan, lekin ulani hi4 qaysisi bn jiddiy gaplawmasdi, yurib yurib tawab ketardi. Qiz - hurliqo bömasayam öziga yarawa 4iroylikkina, judayam quvnoq, yuzidan kulgi arimiydigan hali kollej öquv4isiydi. Hi4 qa4on bolla bn gaplawmiman turmuwga 4iqqunim4a db öziga söz berganiydi. Ammo netga zerikkan paytlarida kirib turardi. Hm ula internet orqali taniwiwdi. 2yil dovomida har kuni net orqali gaplawiwardi. Wu 2yil dovomida yigit qizdan qizzi telefon nömerini kamida yuz marta söragan bösa ajabmas. Yigit qizzi hatto rasmini körmagandi. Ln ula bir birini körmiy turib seviwardi. Yigit wubhalanardi nega hi4am manga rasmini jönatmidi yo 4iroylimasmikin db. 2yildan kn qiz yigitga butunley iwongani u4un aqligamas yuregiga böysunib yigitga nömerini berdi. Telefonda gaplawiwdi bir birini oldingidanam köra köpro seva bowlawdi. Keyin qiz rasmini jönatdi. Qiz yigitga judayam yoqdi. 6oy diganda u4rawiwdi. Ula bu u4rawuvvi wunaqa intiqib kutiwgandiki buni söz bn tasvirlab bömiydi. Yigit huddi wu qizda kördi ibo hayo nimaligini. Netda taniwganligi hi4 nimaga tösqinli qilomadi. 2ta u4rawuvdan kn yigit qizga sov4i jönatdi. Töyligi böldi. Ula wun4ali bir biriga mosiydiki hammani havasi keldi. Uladan baxtli seviwganla balki dunyoda yöqdir ula u4un. Mana internetda taniwib oila qurgan yowlani hayoti. Ba'zi birovla etadi netda taniwib oila qurib bömidi db. Aslida qayoda taniwilganligini nima farqi bor? Seviwganla bir birini sevsa, iwonsa, tuwunsa eng asosiysi wuyamasmi? Yo hikoyadigi yigit wun4a qizlani aldab tawab ketib netdan turmuw örto topaman db öylaganmidi? Bu hikoyadan qanaqa hulosa chiqarish uzilardan
Дата: Yakshanba, 18.12.2011, 01:50 | Сообщение # 18
Подполковник
U MENI SEVADIMI? Men 2yildan beri bir qizni sevaman, lekin oxirgi paytda u juda o'zgargan goxida telefoni band bo'ladi. Kim bilan gaplashding deb so'rasam ? Dugonalarim bilan deydi bir ikki marta dugonalaridan so'radim ular gaplashmadik deyishadi. Ya'na u bilan ko'p urishib qolamiz? Ya'na uni boshqa yigit bilan telifonda gaplashganini eshitib qoldim so'rasam xa deydi faqat meni rashq qildirish uchun ekan ya'na urishib qoldik unitay deymanu unutolmayman
Дата: Dushanba, 19.12.2011, 08:16 | Сообщение # 20
-Sayt_Malikasi-
1chi voqea juda yoqdi. Inson oz baxtini xaqiqatdan qatdan topiwini bilmidi. Alloh xoxlagan taqdir bosa netdan xam topiwi mn. Ayriliq sevgi uchun - xuddi shamol olov uchun: kuchsizi uni o'chiradi, kuchlisi esa alangatadi.
Дата: Dushanba, 19.12.2011, 17:17 | Сообщение # 24
Подполковник
стол устига кўйиб, тўлдирилган бакални "кўтардим”. Боядан бери ҳаракатларимни кузатиб утирган дўстим Алижон гап қотди: - Овози фаришталарникига ўхшаркан а? Қайтиб қил. Танишармикан? - Жиннимисан? "Ўраладиган” қиз эмаслиги билиниб турибди-ку. - Ҳўп, телефон килиб кур сендан нима кетди... Беихтиёр унинг номерини тердим. - Лаббай? Ҳаёлимга биринчи келган фикр шу эди: "ҳақиқатда ширали овоз!”. - Яхши қиз менга овозингиз ёқиб қолди. Балки танишармиз? - Йўқ танишмайман. Сиз мени нотўғри тушундингиз . - Ёмон бола эмасман. Яхши ниятда танишмоқчи эдим. - Мени бошқа безовта қилманг. Соғ бўлинг! Кескин жавобни эшитиб, довдираб қолдим. Яна қайта қўнғироқ қилганимда, у телефонни кўтармади. Алижон мени юпатгандай: - Аҳамият берма Элёр, хаётда шунақаси ҳам бўлиб туради... –деди жилмайиб. Шунақаси ҳам бўлиб туради? Кизлардан бундай жавоб эшитмаганим учун, юзимга тарсаки туширилгандай булди... Орадан уч кун вақт ўтди. Ширали овоз соҳибасининг овози эса ҳеч қулоғимдан кетмасди. Нотаниш киз билан ҳаёлда гаплашардим. Шартаки жавобларини эшитгим келарди. Кейин ниманидир устида тортишиб колардик. Ташкаридан кулгили, аммо унга узимча кўриниш берардим. Атрофимда шунча гузал киз турганида, нотаниш кизнинг нимаси мени узига шунчалик жалб этди? Овозидаги жозибами ёки кескин жавоблар? Тугри, кизларнинг психологиясидан анча-мунча хабарим бор. Сиз узингизни ундан олиб кочсангиз, якинлашади. Якинлашсангиз, узоклашади. Эркак кишининг хам психологияси кизик. У мени узидан канчалик итарса, мен унга шунчалик якинлашаман. Ишдан бушаб, «бошимни айлантирган» рақамни тердим. Жавоб бўлмади. Кўтармагунича теравердим. - Алло... -Ассалому алайкум. - Воалайкум ассалом! Инсофингиз борми? Нега мени яна безовта қиляпсиз? Айтдим- ку, мен ушанда ростдан
Дата: Dushanba, 19.12.2011, 17:20 | Сообщение # 26
Подполковник
ургандим. Ёши ун саккизда булишига карамай, илм ва китобларга куйган ихлоси мени хайратга соларди. «Сиз хаётда канчалик куп гунох иш килсангиз, юрагизда кора дог пайдо булади. Кора догни йукотиш учун тавба килинг. Нафс кулига айланиб, ёмонликларни купайтирсангиз, дог бутун калбингизни эгаллайди. Яратганга истигфор айтинг. Шунда Роббимиз: «Бандам гунохини авф этувчи ёки жазо берувчиси борлигини билар экан. Мен уни афв этдим»,-деб мархамат килади. Чулда кетаётган одам туяси ва озик-овкатини йукотиб, сунг топиб олганида канчалик севинса, Аллох хам тавба килган бандасидан шунчалик хурсанд булади», дерди у. Мубина билан муносабатларимиз чукурлашиб кетди. Кунига бир марта унинг овозини эшитмасам, кулим ишга бормасди. Мени кийнаётгани; битта шахарда туриб уни курмаганим, таклиф килган учрашувларимнинг рад этилиши эди. У одамнинг ташки куринишини эмас, калб гузаллигини биринчи уринга куярди. Овозидаги болаларча бегуборлик, мени узига бутунлай асир этиб булганди. Кунларнинг бирида Алижон билан Мубинага айтмай
Дата: Dushanba, 19.12.2011, 17:34 | Сообщение # 27
Подполковник
колледжга бордик. Купчиликдан сураб кидирдик. Лекин хеч ким аник жавоб бермади. Шу даражада телба холига борибманки, истарали кизларнинг бари кузимга у булиб куринарди. Сунгги сухбатларимизда Мубинанинг овози бугила бошлади. Буни бир неча марта беркитишга харакат килса хам сезиларди. Сабабини сурасам, «Оддий шамоллаш, хеч киси йук утиб кетади», деб мени юпатарди. - Мубиш… - дедим бир куни мен. - Лаббай? - Осмонга кара. Анави, энг катта ажралиб турган юлдуз бор-ку. - Зухро юлдузини айтяпсизми? Ха, куряпман. - Кара, иккаламиз битта юлдузга караб турибмиз. Ажойиб а? У индамай колди. – Мубиш мени эшитяпсанми? - Бари бир уша юлдуз хам бир куни сунади…- деди у. Эртасига ундан смс келди. «Элёр ака мени унаштиришяпти». Мубинага кунгирок килганимда, зурга гапирарди. Акасининг энг якин дустига унаштирилаётганини эшитиб, газаб отига миндим. Шу даражада дунё кузимга тор куринганидан, гапини охиригача эшитмай телефонни учирдим. Бир неча кун узимга келолмадим. Куримсиз тубанликка чукаётгандай эдим гуё. Мубинага кунгирок килганимда, телефони учирилганиди. Бу холат узок давом этди. Уни кидирай десам уй манзилини билмайман. Бир хафта вакт утгач, нотаниш ракамдан смс келди: «Кечирасиз, мен Мубинанинг энг якин дугонаси Нодираман. Сизга буни кандай айтишни билмаяпман. Мубина упка саратонидан оламдан куз юмди. Улимидан аввал шу смсни сизга юборишимни илтимос килганди: «Элёр ака… мен сиздан Аллох учун воз кечдим. Гаплашганимиз гунох деган эдим-ку. Илтимос гунохли ишлардан воз кечинг. Омон булинг мехрибоним. Мен сиздан мингдан-минг розиман. Аллох барчамизга хидоят