bu erda faqat salatlar retseptlarini yozib tayorlawni orgatamiz va organamiz. Marxamat qizlajonla bowladik.
Добавлено (19.09.2011, 10:12) --------------------------------------------- "MISR EXROMI" SALATI.Masaliqlar. 200 gr pishloq,1-2 qoshiq pista moyi,yarimta limon sharbati,1ta bodring,1bosh qizil piyoz,2 qoshiq t6rgalgan yalpiz,2 qoshiq törgalgan shivit,tabga qarab,tuz,murch va garmdori.TAYYORLANISHI:Pishloqni idishga solib sanchiq bn eyzib aralashtiramiz.Söng limon sharbati,pista moyi va murch qöshib aralashtiramiz.Bodiringni mayda kubikchalar shaklida törgab idishga solamiz ustidan törgalgan piyoz qøshamiz tuz,kókatlar,pishloqni xam qöshamiz söngra tarelkaga uni exrom kabi burchakli qilib joylamiz.Tabimizga qarab qöshimcha bezakla berse bòladi. YOQIMLI ISHTAXA.
Салат пиширилмайди. Балиқ сиркали сувда маринадланган ҳолда "пишади". Маринадда сал кўпроқ қолиб кетса, ҳатто бўлаклар янада майдаланиб ҳам кетиши мумкин.
Аввал 800 гр балиқни катта катта қилтаноқларидан ажратиб, узун қаламча шаклида тўғраймиз. Таъбга кўра туз, 2 чой қошиқ сирка (уксус) эссенцияси билан аралаштириб қўямиз. Балиқ гўшти оқариб қолгунча мана шу маринадда туради. Балиқ гўшти етарли даражада маринадда туриб, оқаргач, унга бир дона пиёзни узунасига тўғраб соламиз. Кейин 2 десерт қошиғида қизил гаримдори кукуни, майдаланган саримсоқ пиёз (чеснок), 1 чой қошиқ шакар қўшамиз. Устидан эса қизиб тиурган ёғни қўйиб, аралаштирамиз.
Дастурхонга тортишдан аввал 1-2 ош қошиқ соя соуси ва истакка кўра гаримдори ва кўкатлар билан зеб берамиз. Ayriliq sevgi uchun - xuddi shamol olov uchun: kuchsizi uni o'chiradi, kuchlisi esa alangatadi.